Over mij

“Mijn naam is Sonja van Weeghel, getrouwd en moeder van twee volwassen kinderen.

Ik ben opgegroeid met honden, vogels en paarden om mij heen.
Als volwassene ben ik bewuster het contact gaan zoeken met dieren.
De afgelopen 20 jaar zijn verschillende dieren onderdeel van ons gezin geweest.
Wij hebben mogen genieten van het gezelschap van verschillende vogels (Valkparkieten, parkieten en dwergpapegaaien), fretten en cavia’s.
Helaas hebben wij ondertussen afscheid moeten nemen van ons lief knuffelkonijn rond en van onze eigenwijze, maar erg lieve Shetlander.

Maar ook wilde dieren die hulp nodig hadden heb ik verzorgd.
Zo heb ik de afgelopen jaren voor heel veel babyegels mogen zorgen die nog 24/7 geflest moesten worden en die dan uiteindelijk na een overwintering bij ons weer gezond de natuur ingezet werden.

Het werd voor mij steeds duidelijker dat mijn passie bij de dieren ligt en hierdoor is bij mij het idee ontstaan om Dierenzorg Heerde te starten.
De vraag naar een individuele dierenoppas wordt steeds groter. Baasjes kiezen liever voor een persoonlijkere verzorging van hun dieren.

En dit is precies waar Dierenzorg Heerde haar zorg voor de dieren op wil baseren.
Ik probeer de dieren alle persoonlijke aandacht te geven die zij van hun baasjes gewend zijn.
Doordat ik de zorg heel kleinschalig hou, kan ik daar ook op inspringen en persoonlijke wensen betreffende de zorg verwezenlijken.

Zelf weet ik hoe lastig het kan zijn om die zorg aan een ander over te dragen.
Daarom hoop ik diereneigenaren met Dierenzorg Heerde een adres te bieden waar zij hun dieren met een goed gevoel achter kunnen laten.”