Gezondheidsmaatregelen

Gezondheidsmaatregelen

1. Konijnen dienen op z’n laatst 3 weken voor aanvang van hun logeerperiode gevaccineerd te zijn met Nobivac Myxo Plus tegen RHD1, RHD2 en Myxomatose.
De vaccinatie mag gedurende de hele logeerperiode niet verlopen.

2. Het zou fijn zijn als u uw konijnen, cavia’s en/of fretten 1 week voor logeeraanvang ontvlooit met een spot on anti vlooienmiddel (met de werkzame stof Selamectine) zoals Stronghold. Dit middel is alleen via de dierenarts verkrijgbaar en goed verdraagbaar voor konijnen, cavia’s en fretten.

3. In het voorjaar, zomer, nazomer zou het fijn zijn als u zelf uw buitendieren insprayt met Anti-myasisspray.

Ik probeer de dieren zo min mogelijk op te pakken ivm stress, maar als er vliegen zijn wordt de kans groter dat zij eitjes op/in het vacht van uw dier leggen die zich dan al binnen enkele uren ongezien ontwikkelen tot maden.
De anti-myasisspray geeft uw dier net wat meer bescherming tegen deze maden.

Uiteraard doe ik er verder ook alles aan om dit te voorkomen, zoals de hokken/poepbakken schoonhouden, en als er een konijn met plakpoep is dit toch zo goed mogelijk schoon proberen te maken/houden.

4. Zijn er medische problemen in het verleden bij uw konijn bekend of actueel actief….laat ons weten wat er speelt, zodat wij daar zorgzaam mee om kunnen gaan.