De verblijven

Wij zijn geen honden- en/of kattenpension!

Hoe zien de verblijven (en voor welke dieren) er bij ons uit?
Kijk voor foto’s in het fotoalbum onder het kopje “Onze logeerverblijven”

Konijnen
Buiten
De Konijnenburcht
Vanaf 1 juli 2023 zijn onze nieuwe buitenverblijven in gebruik genomen door de eerste konijnenkoppels.
De Konijnenburcht bestaat uit 3 grote inloopverblijven van 185×150 cm. De drie verblijven kunnen ook gekoppeld worden door de tussenwanden er uit te halen. Dus heeft u grote konijnen, een grotere groep of gunt u uw koppeltje gewoon een XL of XXL verblijf, dan reserveert u gewoon i.p.v. 1 verblijf, 2 of 3 verblijven.
De vloer van De Konijnenburcht is uitgerust met een vloerverkoelingssysteem voor de warme zomerdagen. Geen gesleep meer met icepods, maar de hele vloer wordt gewoon lekker koel gehouden. Tevens beschikt De Konijnenburcht over 2 plafonventilatoren.

Eén inloopverblijf is voorzien van een nachtverblijf van 80×60 cm, waar ze via een catcube ook bovenop kunnen klimmen om daar te gaan liggen. Uiteraard is het verblijf voorzien van een konijnentoilet en is er ook een speelbuis aanwezig.
Eén verblijf is geschikt voor maximaal 2 kleine/midden grote konijnen.
Twee gekoppelde verblijven zijn geschikt voor maximaal 5 kleine/midden grote konijnen of voor maximaal 2 grote konijnen
Drie gekoppelde verblijven zijn geschikt voor maximaal 8 kleine/midden grote konijnen of 3 grote konijnen

Het Beukennest
Dit verblijf zal worden gebruikt voor ongecastreerde rammen of fretten. Het verblijf staat ver van De Konijnenburcht, waardoor de andere konijnen geen overlast ervaren van de geuren van een ongecastreerde ram of van de fretten.
Het Beukennest bestaat uit houten wanden van 50 cm hoog. De ren is 120×200 cm en via een trap kunnen ze naar de eerste etage, een hok van 110×60 cm.
Het Beukennest is volledig overdekt en ook afgedekt met panelen met vierkantjes gaas.
De eerste etage wordt in de herfst/winter vaak lekker gevuld met veel stro voor de warmte. Beneden in het verblijf staat een CatCube (soms ook twee), een konijnentoilet, een grote buis om doorheen te kruipen.

Binnen
De Dierenkamer
In de Dierenkamer realiseren wij een ren op maat voor uw konijn(en). Er is alleen een mogelijkheid voor één verblijf. Dit verblijf kan wel in twee verschillen maten gereserveerd worden.
Een Standaard verblijf is ca. 3.5 m2 groot en geschikt voor maximaal 2 middelgrote/kleine konijnen.
Een XL verblijf is ca. 7 m2 dit verblijf is ook geschikt voor grotere groepen of grotere konijnenrassen.

Cavia’s
Binnen
Cavia’s verblijven vaak bij ons in de woonkamer, maar afhankelijk van onze planning kan het ook zijn dat het verblijf op De Dierenkamer geplaatst wordt.

Cavia’s logeren bij ons in ruime draadkubus-verblijven met de keuze uit drie verschillende maten:
Een Standaard verblijf is ca. 0,7 m2 en geschikt voor maximaal 2 cavia’s.
Een XL verblijf is ca 1,2 m2 en geschikt voor maximaal 4 cavia’s.
Een XXL verblijf is ca. 1,8 m2, geschikt voor grotere groepen.
Maar ook 2 cavia’s kunnen uiteraard de XL of XXL verblijven waarderen.

Uiteraard proberen wij de inrichting zo leuk mogelijk te maken, zonder dat het te spannend wordt voor de caafjes. Wij beschikken over (stoffen) huisjes, wilgenbruggen, dozen en kijken altijd waar de cavia’s zich prettig bij voelen. Soms denk je het leuk ingericht te hebben, maar merk je dat de cavia’s het maar niets vinden, dus dan komt er een herinrichting tot wij merken dat de cavia zich op zijn gemak voelt.
Als bodembedekking gebruiken wij cageliners en plasmatten in de verblijven.

Fretten
Buiten
Het Beukennest
Voor fretten hebben wij alleen de buitensuite beschikbaar….Het Beukennest.De suite staat ver van De Konijnenburcht, waardoor de konijnen geen overlast ervaren van de geuren van de fretten en andersom uiteraard ook niet.
Het Beukennest bestaat uit houten wanden van 50 cm hoog. De ren is 120×200 cm en via een trap kunnen ze naar de eerste etage, een hok van 110×60 cm.
Het Beukennest is volledig overdekt en ook afgedekt met panelen met vierkantjes gaas.

De suite wordt uiteraard voor fretten interessant ingericht met een toilet, veel doeken om in te slapen, huisjes om in weg te kruipen, buizen om doorheen te rennen, balletjes om mee te spelen en een echte lounge-bed waar ze op kunnen chillen.

Vogels
Binnen
Vogels verblijven (meestal) in eigen kooi in onze woonkamer en mogen daar ook (wanneer ik thuis ben) los vliegen, wanneer zij dit gewend zijn en weer goed terug de kooi in te krijgen zijn.
In de woonkamer staat een speelboom en hangt er een groot touw waar ze op kunnen zitten.
Doordat zij in onze privéruimte veblijven en onder toezicht meerdere uren per dag los zouden mogen, krijgen zij veel persoonlijke aandacht.

Omdat het ook bij vogels niet wenselijk is dat zij in aanraking komen met vreemde vogels, kunnen wij per logeerperiode alleen vogels van dezelfde klant ontvangen.

Ratten/hamsters
Binnen

Ratten en hamsters kunnen bij ons op De Dierenkamer in hun eigen kooien verblijven. Deze zullen dan op de daarvoor bestemde hoge tafels neergezet worden, waardoor konijnen of cavia’s niet bij hun kooien kunnen komen.

Overige dieren
Binnen of buiten
Heeft u een dier die niet in deze lijst genoemd staat, maar zoekt u wel tijdelijke opvang voor uw dier, neem gerust contact op om te vragen naar de mogelijkheden.
Dit is niet van toepassing voor honden of katten. Deze kunnen wij helaas niet in ons pension opnemen.